| Hovedside | Bli medlem | Arrangementer | Samarbeidspartnere | Kontakt oss | Om klubben |

KONSERT ANDREA RYDIN BERGE KVINTETT LØRDAG 4. DESEMBER

Sist oppdatert: 13:49 01.12.2010

Konsert i samarbeide med Viken Folkehøgskole og Tune Into Gjøvik Jazzklubb på Viken folkehøgskole lørdag 4. desember klokka 21:00. Dørene åpnes klokka 20:00. 

Priser: Medlemmer av jazzklubben og Resonans kr. 50,- Øvrge kr. 100,-

 

 

Andrea Rydin Berge er en ung og spennende sanger, komponist og tekstforfatter. Med fokus på å skape sin egen musikk har Berge de siste årene jobbet frem et særegent og solid låtmateriale. Nå presenterer Berge musikken sin ikvintettformat, arrangert for tre saksofoner, bass,autoharpe og vokal. Lydbildet rommer både det lavmælte,melankolske og det mer energiske og høylytte. Musikken tar for seg elementene komposisjon og improvisasjon, godt forankret i singer/songwriter tradisjonen der Berge står for tekst, melodi og arrangering. Berge har også samarbeidet med arrangør og komponist Ole Jacob Sand på enkelte av låtene. På nyåret går Andrea Rydin Berge kvintett i studio for å begynne innspillingen av sin første plate.

Andrea Rydin Berge har turnért med Bobby McFerrin, som en av hans fire vocaltrainees på hans Norgesturné i regi av Rikskonsertene mai 2009. Berge deltok på fire av disse konsertene i Oslo konserthus, Ibsenhuset i Skien, Maihaugsalen i Lillehammer og Kulturhuset i Tromsø. På sistnevnte konsert fikk hun stående applaus for sin improviserte duett med Bobby McFerrin i et fullsatt kulturhus. Erfaringene fra denne turnéen ble siden videreført i en ny produksjon med en skolekonsertturné september 2009 med 30 konserter i Oslo. Her fremførte  Berge bl.a. sin egen originalkomposisjon «Stay» som nå også spilles av kvintetten. Berge er utdannet ved universitetet i Oslo og fullførte sin mastergrad om friimprovisasjon ved Institutt for musikkvitenskap 2009. Berge har studert undere lærere som Tone Åse, Live Maria Roggen, Elin Rosseland og Sidsel Endresen. I tillegg til sin egen kvintett er Berge aktiv i band som bl.a BLY, Guro Von Germeten og hennes soloprosjekt i eget navn: Andrea Rydin Berge.

Svein Magnus Furu studerte 2004-2008 ved Norges Musikkhøgskole i Oslo på saksofon og klarinett, med lærere som Fredrik Ljungkvist, Morten Halle og Ivar Grydeland. Furu er som saksofonist opptatt av å utvide saksofonens klanglige repertoar, og jobber med improvisasjon innenfor mange ulike sjangere, fra jazz til reggae og mye innen feltet fri improvisasjon. Furu har turnert og spilt inn plater med en rekke unge, fremadstormende jazzband, som bl.a. Trabant, Stian Around a Hill Quartet, Johannesen/Furu/Sandbakken og Aphrodisiac . Platen "Kayak" med Johannesen / Furu /Sandakken var i 2009 nominert til spellemannsprisen under jazzkategorien for 2009.

Harald Lassen er en ung og lovende saksofonist og komponist som for tiden studerer ved Norges Musikkhøgskole i Oslo. Lassen har hatt lærere som Morten Halle, Petter Wettre og Håkon Kornstad. Han er aktiv i flere band og prosjekter og har i de siste årene fokusert på å finne et eget sound som kommer til uttrykk gjennom hans mange komposisjoner og improvisasjoner. Lassen har blant annet spilt på festivaler som Moldejazz, Dølajazz og Quartfestivalen

Kim-Erik Pedersen har studert ved Norges musikkhøgskole under lærere som Morten Halle, Jon Eberson og Eirik Hegdal. I løpet av sin tid ved høgskolen har hansamarbeidet med musikere som Thomas Strønen, Geir Lysne og Erlend Skomvoll. Pedersen jobber innenfor genrene jazz og fri improvisasjon. Pedersen har blant annet turnert med band som Off topic, Kirov Orkestar, Kiip Acoustic og hans eget band KE4.

Christian Meaas Svendsen  er student ved Norges Musikkhøgskole hvor han fordyper seg innenfor jazz- og  relaterte rytmiske musikksjangre. Han har gjennom sine ulike prosjekter vist en stor musikalsk bredde samtidig som han beholder sitt særpreg som bassist. Svendsen har mottatt Kongsberg Sparebanks ungdomsstipend samt etableringsstipendet Jazz Evidence sommeren 2007. Svendsen er aktiv som komponist og arrangør og spiller i band som bl.a Mopti, Oro og Brita Atlesdatter. Svendsen har studert under lærer som Hans Christian Holm , Audun Ellingsen,  Bjørn Kjellemyr