| Hovedside | Bli medlem | Arrangementer | Samarbeidspartnere | Kontakt oss | Om klubben |

KONSERT VIGGO SANDVIK & TOM LUND - GULL I FRA GRØNNE SKOGER

Sist oppdatert: 16:08 20.09.2011

Spennende konsert i Storgata 10 fredag 23. september med VIGGO SANDVIK og TOM LUND. De tar tak i materialet fra cd'en GULL I FRA GRØNNE SKOGER som tar for seg viseskatten etter Vidar Sandbekk og litt annet.

Konsertstart 20:00 og dørene åpnes 19:00 (endringer kan komme).

Priser kr 200,- / 150 for medlemmer.

- Det skal være liv i et hvilket som helst bysentrum. Kulturarenaene må inn til sentrum. Tune Into har tatt konsekvensen av dette - og takk for det. Vi var ikke vonde å be når Tune Into ville arrangere konsert med oss, sier Viggo Sandvik og Tom Steinar Lund.

Gutta har trukket fulle hus overalt med sine konserter med materiale av Vidar Sandbeck, med innslag av Prøysen og Vazelina. Og fredag den 23. september spiller de i Tune Intos lokaler i Storgata 10. " Kongene av Fremad " ble de kalt i pressen. De har to år på rad fyllt Prøysens gamle lokale, Fremad,  til randen under Prøysenfestivalen og har også nylig hatt stappfulle hus ved gjenåpningen av det gamle festlokalet Jømnvang, på Jømna i nærheten av Elverum, der Tom en gang trådde sine barnesko. Over to hundre unge og noe eldre sammen med ordfører og kultursjef – og andre notabiliteter – benket seg til tonefølge av de to nevnte herrer.

Duoen har også vært innom det Norske teater ved et par anledninger og holdt konserter flere steder.

Det musikalske materialet baserer seg, som så ofte ellers, på viser av Vidar Sandbeck. – Men det er alltid rom for improvisasjoner underveis, ler Lund og Sandvik, som begge er eksponenter for verbaljazz og i høyeste grad ordspill og innspill.
Tom S Lund er ellers mest kjent fra sin befatning med brasiliansk musikk og bandene Desafinado og Trio de Janeiro, som også har innbrakt spelemannspris.Han har også bl.a. vær produsent for innspillingen “Gull ifrå grønne skoger” – komposisjoner av Vidar Sandbeck for noen år siden – og her var mange av norges mest pofilerte artister representert . Plata har for øvrig solgt til gull, noe som er ganske unikt i disse tider.
Tom er utdannet Cand.mag ved Universitetet i Oslo og kan ellers smykke seg med tittelen autorisert Sandbeck tolker. Det har han Sandbecks egne ord på .Som gitarist er Lund i en klasse for seg. I sin sjanger - ingen over ingen ved siden.

Viggo Sandvik kjenner de fleste gjennom 25 års medlemsskap i Vazelina Bilopphøggers pluss allsidig virksomhet på egenhånd. Han har vært innom alt som dekker begrepet showbusiness, revy,teater,film,musikalske show i tillegg til å medvirke på et uttall plateinnspillinger. Viggo har også lang fartstid som skribent og leken med ord kommer også til uttrykk på scena. Ved siden av å oppløfte sin sonore røst tar Viggo også fram trompeten i denne sammenhengen – og det går unna når Tom og Viggo setter igang med f.eks Pengegaloppen og andre av Sandbecks uptempo-låter. Viggo husker godt sitt første møte med “brasilianeren fra Hedmarkens dype skoger.”

- Mitt første møte med Tom var på en nattklubb i Oslo for en generasjon siden. Han sto i baren, høyst sannsynlig med en lettøl, og nynnet på Vidar Sandbecks “Dakota Kalle” da jeg kom forbi. Jeg slengte meg med på refrenget.Vi fant hverandre umiddelbart. Og takk for det.

Lund og Sandvik har hatt et samarbeid gjennom flere år i ulike sammenhenger.Seinest med en plateinnspilling med tekst og musikk av Otto Nielsen – som for øvrig ville ha fyllt 100 år i 2009 . Musikk fra denne plata var også utgangspunktet for en oppsetting som har gått to runder på Trøndelag teater – med fulle hus. Den forestillingen het ” På en grønnmalt benk i Rio ? ” Her var også Lund og Sandviks mye brukte medmusikant, Henning Sommerro, en sentral medspiller

Fra informert hold blir det hevdet at samarbeidet mellom disse to voksne herrer er på grensen til det geniale – både når det gjelder humor og musikalitet. Da får vi tro på det da.