| Hovedside | Bli medlem | Arrangementer | Samarbeidspartnere | Kontakt oss | Om klubben |

Konsert - til minne om Radka Toneff

Sist oppdatert: 14:18 26.02.2009

Quality Grand Hotell Gjøvik, Søndag 22.03.2009   kl 19:00

RADKA TONEFF SETT MED VÅRE ØRER

-      En konsert til minne om Radka Toneff

 

Musikere:          Kontrabass:      Jo Fougner Skaansar

                        Slagverk:          Geir Åge Johnsen

                        Piano:               Vegard Moshagen

                        Vokal:              Tone Løvik

 

Kvartetten ble satt sammen til fjorårets Dølajazz. Tanken var å lage en hyllestkonsert til Radka Toneff, 30 år etter at Radka Toneff kvartett deltok på det aller første Dølajazz i 1988. I høst kom også biografien om Radka Toneff og en ny CD utgivelse av hittil upubliserte NRKopptak.

 

Møtet med hele hennes repertoar har vært en spennende opplevelse. Noen låter var det selvsagt å ta med, men det åpenbarte seg også mange andre låter som kanskje ikke er så kjente i ettertid, men desto mer musikalsk spennende. Smakebiter fra konserten er:  Words don’t come easy, The moons a harsh mistress, Never letting go, Wonder woman, My funny Valentine for å nevne noen. Utgangspunktet er låtene slik de var, men vi søker hele tiden etter å sette vårt eget preg på låtene, derav tittelen ”Radka Toneff – sett med våre ører”. Hensikten er å vise hele hennes musikalske bredde fra det sarte til det mer røffe.

 

Dølajazzkonserten ble en suksess med fullt hus og høy stemning.

Kyrre Rosenvinge Fra Jazz fra skoletorget skriver:

 

Apropos Radka Toneff. Lørdag kl. 14 kom festivalens største positive overraskelse for undertegnede. "Radka Toneff - sett med våre ører" ble en flott opplevelse. Konserten åpnet med et platekutt med Radka hvoretter bandet gled inn i melodien og fullførte den. Helt genialt. Tone Løviks vokal var strålende og sammen med sine musikere Geir Åge Johnsen på trommer, Jo Fougner Skaansar på bass og den fine pianisten Vegard Moshagen ga de oss en minnekonsert om Radka som jeg sent vil glemme. Det var blikk stille i lokalet og mange våte øyer. Og stup fullt, har aldri sett så mye folk i Ricakjelleren noen gang.