| Hovedside | Bli medlem | Arrangementer | Samarbeidspartnere | Kontakt oss | Om klubben |

HOVDETOPPEN 2013

Sist oppdatert: 09:18 24.08.2013

 

Se på været idag, folkens! Får vi oppleve 2009 igjen??

 

Hovdetoppen 2009

Hovdetoppen 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FOR 5. GANG - JAZZ PÅ HOVDETOPPEN IDAG

LØRDAG 24. OG SØNDAG 25. AUGUST 2013!!!

JAZZCAFÉ FRA KL 13. KONSERTER FRA KLOKKA 15:00 PÅ LØRDAG
Salg av kaffe og vafler.
Kontant og med bankkort.

 

JAZZMESSE KLOKKA 13:00 PÅ SØNDAG.
Kirkekaffe m/salg av kaffe og vafler 

HOVDETOPPEN 2013 - siste gang i friluft???

For 5. gang arrangerer TuneInto Gjøvik Jazzklubb jazzkonserter på byens tak. Lørdag 24. og søndag 25.august er det igjen klart for Jazz på Hovdetoppen. Denne gang med et litt mer komprimert opplegg enn de siste årene, men med artister av meget høy klasse. Lørdag blir det konserter på ettermiddagen med Carol Kvande Trio og deretter med Gisle Børge Styve Trio. Sistnevnte med meget lokal forankring i bassist Helge Harstad og trompetist Per Willy Aaserud.

Etter konsertene lørdag blir det på jazzklubbfest (medlemsfest) med lokale musikere og jamsession utover kvelden.

Søndag blir det som vanlig friluftsgudstjeneste i jazzens tegn oppe i ruinen under ledelse av Stein Ovesen og med Anders Byfuglien som musikalsk leder.

Jazzklubbens håper at Gjøvikfolket igjen vil besøke byens tak og det vil være mulighet for forfriskninger av forskjellig art i tillegg til god og morsom musikk. Da det stadig vekk lanseres idéer og planer for utbygging av denne perlen av et sted, kan dette faktisk være siste sommer vi har anledning til å benytte Hovdetoppen som konsertsted. Iallfall i friluft. Med tanke på at dette faktisk er et utendørsarrangement, vil det også i år bli strukket tak over ruinen slik at ev ruskevær ikke skal legge noen demper på stemning og aktivitet.
 

Tidsplan Lørdag (ca):

Kl. 13 Jazzcafeen åpner. Salg av kaffe og vafler. Lokal jazz???

Kl. 15 Carol Kvande Trio
Kl. 16 Gisle Børge Styve Trio 

Kl. 20 Medlemsfest (medlemskort kan kjøpes på Hovdetoppen)

Tidsplan Søndag:

Kl. 13 Jazzmesse m/dåp v/Stein Ovesen.
Musikalsk ledelse Anders Byfuglien. Kirkekaffe etterpå med salg av vafler og kaffe.

 

Preaktisk info:

Billettpriser konsert lørdag:
Medlemmer kr. 150
Ikke medlemmer kr. 250

Medlemsfest om kvelden kr. 200 inkl. mat. Salg av øl/vin/min.vann.

NYE medlemmer får halv pris på medlemskap ut året - kr. 125/200.  (250/400 / enkeltmedlem - par/familie)

Betaling:
Kontant og betalingsterminal (BankAxept, ikke kredittkort)

Begrenset parkering på Hovdetoppen, kun for funksjonærer/artister/evt. bevegelseshemmede!
Publikum bes vennligst parkere nede i byen og opp til Hovdetoppen. Om kvelden vil det være fakler langs vegen ned til første gatelys.  

Toalett: Enkel toalettløsning (jazzdass) som tidligere.
 

Artister:

Gisle Børge Styve Trio 

Består av Gisle Børge Styve (piano, sang, ukulele), Per Willy Aaserud (trompet, kor, melodika) og Helge Harstad (bass, kor).

Gisle Børge Styve Trio har eksistert med samme besetning siden 1998, og ga i 2002 ut sin første plate ”Styves Ark” (plata ble relansert i Japan i 2011!). Plata ble spilt inn ”live” en helt ordinær handlelørdag i bokhandelen Ark på Majorstua. I denne butikken hadde trioen i mange år sin musikalske utviklingsplass og lekestue 30-40 ganger i året, til stor glede for kunder og ansatte. Etter det har det blitt utallige opptredener over hele landet, på store og små festivaler, kulturhus, klubber og lukkete arrangementer. Trioens stadig voksende publikum reiser alltid hjem etter konsertene med et smil om munnen og fløyel om hjertet. En konsert med trioen omtales av flere som ”ren terapi av absolutt høyeste karakter”, og publikum får mulighet til å både le og gråte. Samspillgleden står i sentrum, og trioen koser vettet av seg med leken musikalitet og verbale innspill. Trioens fabelaktige evne til å kommunisere med publikum og skape god stemning blir også trukket fram i omtalene etter konsertene.

Nå er de også plateaktuelle med albumet "Here right now"! Plata inneholder originalkomposisjoner av Gisle Børge Styve, samt spennende coverversjoner av låter fra artistene Nik Kershaw, Paul McCartney, Nick Drake, Ian Hunter, Paul Simon, Salem al Fakir, Genesis og Rolling Stones. Musikken er melodisk, vakker og groovy, med fantastiske koringer og finstemt instrumentering. I sentrum står Gisle Børge Styves varme vokal og lekne piano, ledsaget av Per Willy Aaseruds trompet og Helge Harstads bass. Trioens spennende musikalske arrangementer gir også plass til fioliner, vinglass, klokkespill, perkusjon og slide-bass!

 

Carol Kvande trio

Carol Kvande trio befinner i det musikalske krysset hvor pop, jazz og gospel møtes. Carol formidler gamle slagere og nye hits med en stemme og et temperament som berører tilhørerne. Carol Kvande har bred erfaring fra musikaler og jazzband i hennes første hjemland, Sør-Afrika, hvor hun blant annet har hatt hovedrollene i “My Fair Lady” og “Wizard of Oz”.

Nå har hun gjort Norge til sitt andre hjemland, med norsk pass og statsborgerskap siden sommeren 2013. I dette nye hjemlandet har hun opptrådt for mange store og små celebriteter, inklusive statsministeren og Dronningen, og for flere tusen skolebarn gjennom Rikskonsertenes skolekonsertordning. Hun har rukket å bli “Lillehammers egen sangdiva” og er verdenskjent i byen for sin fyldige stemmeprakt og naturlige tilstedeværelse på scenen.

Med seg på scenen har hun Thor Kvande på piano og Andreas Hamre på kontrabass.

Thor Kvande jobber som musiker og produsent og har sitt faste virke som organist i Vingrom kirke utenfor Lillehammer. Han har studert klassisk piano men har en særlig svakhet for jazz, pop og gospel.

Andreas Hamre har sin bakgrunn fra jazzlinja ved musikkonservatoriet i Trondheim, og artister som Ida Jenshus, Åge Aleksandersen,
og Elisabeth Andreassen har siden den gang nytt hans fjellstøe komp. Han jobber også som komponist og arrangør av film og TV musikk
.