| Hovedside | Bli medlem | Arrangementer | Samarbeidspartnere | Kontakt oss | Om klubben |

KONSERT TERJE GEWELT - SPINDRIFT - BLACK BOXEN TORSDAG 19.SEPTEMBER KLOKKA 20:00

Sist oppdatert: 16:11 18.09.2013

 

KONSERT I KULTURHUSET - FRISCENA - TORSDAG 19. SEPTEMBER 2013 KLOKKA 20:00.

INNGANG KR 100/200,- DØRENE ÅPNES 19:00

 

Nok engang får vi besøk av en av landets meste brukte og profilerte bassister. Denne gangen er det TERJE GEWELT. Han vil  presentere sitt prosjekt SPINDRIFT sammen med sine medmusikanter Bjørn  Klakegg på gitar, Hayden Powell på trompet og Erik Smith på trommer.

De fleste kjenner nok mest til Terje som bassist sammen med de aller fleste norske jazzprofiler og har besøkt oss tidligere sammen med bla Karin Krogh og Staffan William-Olsson. Han har imidlertid utgitt en rekke flotte album på egen hånd. Hans siste prosjekt SPINDRIFT er viet elbassen og ligger veldig tett opp mot salige Jaco Pastorius musikk. Det er følsomt, tøft, røfft, fort og sakte og veeeeeeldig flott.

Konserten bør absolutt inngå i pensum for alle skoler med musikklinjer ( Tranberg, Viken, Kulturskolene osv) , samt alle som seriøst har noe med bass-spill å gjøre!

Terje Gewelt er født i Oslo i 1960 og vokste opp i Larvik. Han begynte å spille gitar 10 år gammel, byttet til elektrisk bass som 14 åring og deretter også akustisk bass da han var 17. Fra 1979-81 studerte han privat hos den internasjonalt kjente bassisten Arild Andersen og spilte i lokale jazz og fusion grupper sammen med, blant andre, den kjente keyboardisten Atle Bakken. I 1981 dro Terje til USA for å studere på ”The Bass-Institute” i Los Angeles. Her studerte han elektrisk bass med Jeff Berlin og akustisk bass med Bob Magnuson, samtidig som han spilte på jazzklubber i LA sammen med gitaristen Les Wise.

I 1982 flyttet han tilbake til Oslo og tilbrakte et år på scenen med mange av de beste norske jazzmusikere før han i1983 returnerte til Statene for å starte på Berklee College of Music i Boston. Han tok også private timer hos den legendariske bassisten Jaco Pastorius i New York. Sammen med saksofonisten Tommy Smith, etablerte han den akustiske jazz-kvartetten “Forward Motion” og slapp sin første innspilling, “Progressions”. Han var også medlem av den amerikanske jazz/world musikk gruppen ”Full Circle” der han deltok på de to første innspillingene for CBS/Sony.
I 1988 ble Terje invitert til California for å jobbe sammen med Santana trommist Michael Shrieve på innspillingen ”Stiletto” på RCA Novus sammen med Mark Isham på trompet og Andy Summers og David Torn på gitar. Etter sju år i USA flyttet Terje så tilbake til Norge igjen i 1989 der han raskt ble en såkalt ”førstebassist” på den kreative norsk jazzscene.

I 1995 ble han invitert med i Billy Cobhams gruppe. Her spilte Terje akustisk bass på to Cobham CD’er, ”Nordic” og ”Off Color” på Eagle Records, og i 1997 begynte han å spilles sammen med den russiske pianostjernen Misha Alperin, sammen spilte de inn to CD’er, ”North Story” og ”First Impression” på ECM.
Terje har selv sluppet fire CD’er, alle på Resonant Music. Som sidemann har han spilt bass på mer enn 70 jazzinnspillinger. Han er travelt opptatt med innspillinger og turneer, i og utenfor Norge, både med sine egne prosjekter og som sidemann.