| Hovedside | Bli medlem | Arrangementer | Samarbeidspartnere | Kontakt oss | Om klubben |

KONSERT HELGE LIEN TRIO - FRISCENA TORSDAG 14.NOVEMBER KLOKKA 20:00

Sist oppdatert: 17:26 12.11.2013

 

GJENHØR MED HELGE LIEN TRIO I BLACK BOXEN TORSDAG 14. NOVEMBER KLOKKA 20:00. DØRENE ÅPNER KL 19:00, INNGANG KR 200/100,-.

Tuneinto Gjøvik Jazzklubb er stolte over å kunne presentere Helge Lien Trio for byens jazzpublikum. Siden de gjestet oss for noe år tilbake har trioen byttet trommeslager og Per Oddvar Johansen  er en av landets mest erfarne trommeslagere. Konserten er på Friscena i Kulturhuset torsdag 14. november.

I tillegg til Helge Lien sjøl på piano og Per Oddvar Johansen på trommer, spiller Frode Berg bass.
 
Om Helge Lien Trio er det sagt at de på en sjelden måte evner å trollbinde sitt publikum. De spenner over et bredt spekter av stemninger og uttrykk i løpet av en konsert, samtidig som de holder fast ved sin unike sound. Man får høre sterke komposisjoner, som både kan være lyriske, intenst groovy, humoristiske og kraftfulle, lange strekk med kompakte improviserte forløp, men også inspirerte enkeltprestasjoner - som seg hør og bør i et band som blant mange andre ting henter inspirasjon fra den klassiske jazztradisjonen. Helge Lien Trio rommer store kontraster, og er samtidig en helstøpt enhet.

Helge Lien Trio fikk Spellemannprisen for albumet Hello Troll (2008), og var også nominert i 2002 med albumet Spiral Circle og i 2011 med Natsukashii. De har spilt konserter i Japan, Korea, Canada, Tyskland, Belgia, Russland, Luxembourg, Romania, Sverige og Danmark, samt gjestet de fleste norske jazzfestivaler, bl.a Moldejazz, Nattjazz, Maijazz og Kongsbergjazz.
Helge Lien mottok i 2008 Kongsberg Jazzfestivals Store Musikerpris (DnB NOR-prisen) og i 2007 Hansaprisen for sitt arbeid med dette ensemblet.

Terje Mosnes i Dagbladet skrev følgende i sin anmeldelse av Hello Troll: ”(…)kanskje den sterkeste norske pianotrioplata noensinne.” I Aftenposten kunne man lese om “Trioen som har alt”, og Bergens Tidende skrev “Helge Lien Trio er en pianotrio i eliteklassen.” Alle disse rullet en 6-er på terningen. Albumet mottok også glitrende omtaler i en rekke utenlandske medier, og ble for trioen en døråpner til det viktige europeiske markedet.

Trioens to seneste utgivelser, Hello Troll (2008) og Natsukashii (2011), består av komposisjoner signert bandleder Lien. Utgiveren er det tyske plateselskapet Ozella Music.