| Hovedside | Bli medlem | Arrangementer | Samarbeidspartnere | Kontakt oss | Om klubben |

KONSERT FRISCENA GABRIEL FLIFLET - TORSDAG 3.APRIL KLOKKA 20:00

Sist oppdatert: 15:25 29.03.2014


KONSERT FRISCENA TORSDAG  3.APRIL KLOKKA 20:00 , INNGANG KR 200/150,-- EN KONSERT I SAMARBEIDE MED GJØVIK SPELEMANNSLAG

 

VALSERIA

Bestilt av VossaJazz for urfremføring under VossaJazz 22. mars 2013.

Komponist: Gabriel Fliflet Tekster av Einar Økland, Kjartan Fløgstad og Gabriel Fliflet

Med

Gabriel Fliflet: trekkspill, piano, lekepiano, sang

Susanne Lundeng: sang, fele, harpeleik

Jørgen Sandvik: gitar, mandolin, sang

Kristoffer Chelsom Vogt: kontrabass, sang

 

 

 

 

Gabriel Fliflet er en fargesterk musiker som har badet i mange musikalske kulper. Folkemusikk av ymse slag står hans hjerte nært. For mange er han mest kjent fra det boblende samarbeidet med trommeslager og multimusiker Ole Hamre i duoen Fliflet/Hamre. Fliflet har fått mange lovord for sine ulike bestillingsverk, bl.a. Åresong, som han og Jon Fosse laget til Festspillene i Bergen 2010. Han ble kåret til Årets folkemusiker i 2011.

Susanne Lundeng er en av landets mest særpregede og karismatiske felespillere. Hun har betydd mye for gjenoppvåkningen innen nord-nordsk folkemusikk, har mottatt en rekke priser og fått Statens treårige kunstnerstipend. 

Jørgen Sandvik er en av frontfigurene i prisbelønte Real Ones, og fast medlem i Sigrid Moldestad band. Han spiller sammen med Gabriel i kvartetten Novgorod.

Anders Bitustøyl er bassist med kjærlighet til og fartstid fra både norsk folkemusikk, reggae og pop. Han har bl.a. samarbeidet med Karin Park og Ephemera. 

 

Komponistens bemerkninger:

Tretakten er truet. To- og firetakt stønner seirende gjennom verden. 

Vals er ikke stampende, dunkende, hoppende eller marsjerende. Vals flyter.

Likevel kan vals være mye forskjellig, og er en av få danser som danses både i ballsaler i Wien, på vestlandske bryggekanter og Folkets Hus, ved den russiske fronten under de to verdenskrigene eller på franske gatefester. I Valseria vil jeg trekke frem ulike stemninger og ulike attytider: Ettertenksomme, virvlende, hissige, duvende, nølende valser. Melodier som hverken skremmes av hjerte, smerte eller lyttende saklighet. Melodier med musikalske røtter både i Norge, Paris og Balkan.

 

Siden Valseland er et vennlig land, er også melodier i helt andre takter og rytmer invitert inn i varmen. Kontraster må til! Men valsetakten vil være fundament og bindeledd.

 

Einar Økland har skrevet tekster spesielt til dette prosjektet. Også tekster av Kjartan Fløgstad får toner av komponisten. Gabriel Fliflet bidrar også med egne tekster.

Publikum vil få oppleve valser om kjærlige sommerøyeblikk, kirkegårder, krølling av tær – og saltstenkte svaberg. Poetiske bruremarsjer, flerstemte, insisterende sanger om voksen kjærlighet og rumensk-rytmisk string swing vil skjerpe sansene ytterligere!