| Hovedside | Bli medlem | Arrangementer | Samarbeidspartnere | Kontakt oss | Om klubben |

KONSERT TAPEO - MATHIAS EICK OG ELVIRA NIKOLAISEN - FREDAG 12. SEPTEMBER KLOKKA 22:00

Sist oppdatert: 21:33 09.09.2014

KJEMPESTART PÅ NY JAZZSESONG. SAMARBEIDSKONSERT MED TAPEO MAT OG VINHUS:

MATHIAS EICK OG ELVIRA NIKOLAISEN - FREDAG 12. SEPTEMBERKLOKKA 22:00 - INNGANG KR 200/150,-

HER ER DET BARE Å KOMME SEG PÅ BYEN OG OPPLEVE DETTE SUPERPROSJEKTET, ITT'NO MER Å SI OM DET.

Elvira Nikolaisen har siden debuten med i 2006 vært en av de fremste og mest sukssrike artistene i sin generasjon. Debutalbumet solgte «Quiet Exit» solgte i 50 000 eksemplarer, og fikk hele treSpellemanns-nominasjoner. Låter som «Love I Can´t Defend», «Egypt Song» og er moderne klassikere. I flere år har Elvira båret ...på en hemmelig drøm om spille inn en plate med andres låter, nærmere bestemt utvalgte ballader fra det som ofte kalles «den store amerikanske sangboka».

10 udødelige låter gjort kjent av legendariske artister som Sarah Vaughan, Frank Sinatra og Nina Simone og som alle forteller hver sin historie. Dette er låter hun har vokst opp med og alltid hatt et sterkt forhold til, og som har vært formende for henne både som sanger og låtskriver.

Idéen om dette albumet har vært der lenge, men først da Elvira traff musiker og produsent Mathias Eick følte hun at ideen kunne realiseres. "Et slikt låtmateriale er blitt tolket av mange artister gjennom flere tiår, men sammen med Mathias kunne jeg finne et unikt sound, ideen fikk livets rett." sier Elvira.

Mathias Eick startet karrieren som trompetist i Jaga Jazzist, men har de siste årene vært en av våre mest profilert jazzmusikere. Han har gitt ut to kritikerroste soloalbum på presitsjeselskapet ECM og spilt på mer enn 100 plater med andre artister i et vidt spekter av sjangere: fra Thomas Dybdahl til Turboneger. Fra Eick ble i 2009 tildelt StatoilHydro stipendet under by:Larm 2009, og ble i 2007 kåret til «verdens beste unge jazztalent».

Elvira og Mathias hadde lenge fulgt hverandres karrierer med begeistring da de ble introdusert for hverandre gjennom felles venner. I tillegg til å spille en rekke instrumenter på albumet har Mathias fungert som både produsent og arrangør. Med seg har de to fått flere av Norges fremste unge jazzmusikere: pianist Andreas Ulvo, fiolinist Ola Kvernberg og trommeslager Gard Nilssen.

«I Concentrate On You» har blitt et stemningsfullt, personlig og sterkt album fra to av fremragende musikere og formidlere. Et album som ganske sikkert vil bli som en livbøye gjennom høst- og vintermørket for mange lyttere der ute.

Nå kommer de til Tapeo!!