| Hovedside | Bli medlem | Arrangementer | Samarbeidspartnere | Kontakt oss | Om klubben |

KONSERT FRISCENA - GURO VON GERMETEN & SCHWINDELFREI ORCHESTRA TORSDAG 23.OKTOBER KLOKKA 20:00

Sist oppdatert: 21:07 19.10.2014

KONSERT FRISCENA TORSDAG 23.OKTOBER KLOKKA 20:00, DØRENE ÅPNES 19:30 INNGANG KR 150/250,-

GURO VON GERMETEN & SCHWINDELFREI ORCHESTRA!

Nok engang kommer Guro på besøk og denne gang har med seg hele sitt Schwindelfrei orkester. Her blir det kabaret, spooky, dystert, lekent, moro, dunkelt, klesmer.............. et forrykende show. Med seg har hun et knippe meget dyktige musikere med bla Line Grenheim på fele.

 

Om GURO er det sagt;

"Det beste fra Norge siden oljen? Så godt at man må være død for å ikke bli sjarmert" Terningkast 6 Fredrikstad Blad 

 

"Guro von Germeten igjen posisjonerer seg som noe av det meste spennende her til lands innenfor et vidt popjazzlandskap" Terningkast 6 Hamar Arbeiderblad 

 

"Hun beskrives som  en kvinnelig Tom Waits, Kaizers Orchestras skumle lillesøster eller Kate Bush på Edith Piaf- piller, men mest av alt er hun så inderlig seg selv: Guro von Germeten, "hun med det røde trekkspillet", leverer egenkomponerte låter i en smakfull og organisk miks av vintage jazz, balkanske takter, smektende popmelodier og lidenskapelige chansons, med en stor, stor stemme og et hjerte av pur lidenskap. Hun hylles av store tyske aviser som det beste Norge har levert utover oljen, av Kongsberg Jazzfestivalsom en av de mest orginale artister i norsk og europeisk musikkliv, og av Bylarm som elektrisk, kraftfull og dramatisk.

 

Guro von Germetens nye plate Come Stand Before Me, spilt inn i Raindow Studio, produsert av Jørund Fluge Samuelsen og utgitt av Hilde Louise Asbjørnsen/Sweet Morning Music, høstet 2013 supre kritikker og terningkast fem og seks hos pressen, og Guro feiret med å selge ut Parkteatret Scene. De siste årene har hun vært Vienna International Accordion Festivals annsikt utad og har prydet forsiden av  norske Jazznytt, i tillegg til omfattende festival- og turnevirksomhet, i Norge, Tyskland, Sveits og Østerrike, deriblant på Canal Street, By:Larm, Slottsfjell, Kongsberg Jazzfestival Festspillene i Nord- Norge og Festspillene i Vestfold. I tillegg til en rekke liveopptredner på NRK og TV2 fikk hun også det ærefulleoppdraget å spille for Aung San Suu Kiy da hun hentet sin nobelpris i Norge. I januar 2014 ble hun tildelt Prøysens Kunststipend for skriving av sin første plate på norsk. "

 

"Det er ganske enkelt slik popjazz med snev av russisk dans, Balkan og romanser skal gjøres." Gaffa.no, 5 stjerner

"Suveren cabaret- pop" Terningkast 5 Bergens Tidende