| Hovedside | Bli medlem | Arrangementer | Samarbeidspartnere | Kontakt oss | Om klubben |

KONSERT MUSTADSALEN (KULTURHUSET) - SPIRIT IN THE DARK - TORSDAG 18.2.2016 KLOKKA 20:00

Sist oppdatert: 23:44 07.02.2016

KONSERT I MUSTADSALEN (TILD KONGRESSALEN) PÅ STRANDHOTELLET TORSDAG 18.FEBRUAR!!!

Denne gang får vi besøk av orgeltrioen SPIRIT IN THE DARK. Et spennde band fra oslo bestående av David Wallumrød på Hammond!!!! orgel, Audun Erlien på bass og Anders Engen på trommer, Alle 3 fra øverste jazzhylle!!! Gjøvik er jo kjent for å være Hammondbyen så vi følger tradisjonene og arrangerer nok en orgelkonsert. På grunn av diverse omstendigheter blir denne konserten oppe i Kongressalen, men det blir like trivelig. Vi innreder som en klubb og får inn bar og det som trengs.

 

Dørene åpner 19:30 og konsertstart ca 20:00. Priser er 200,- og 150,-for medlemmer og elever ved Viken FHS

Musikk som lyser

Spirit In The Dark er et nytt band som består av David Wallumrød (orgel), Audun Erlien (bass),og Anders Engen (trommer). Dette stjernelaget tar friskt for seg av både egenkomponert funk og moderne gospel-klassikere.

Albumet ”Now is the time”, er spilt inn på SUS Studio på Grünerløkka i Oslo, og ute på Jazzland Recordings i disse dager. Det låter som støvet og gjørma fra elvebredden av Missisippi. Som plankene i de gamle bedehusene i Louisiana. Som noe du kunne dumpa over i New Orleans. Alt strippet ned til et gyngende trio-format. En konsert med Spirit In The Dark er en opplevelse. Himmelsk virtuost, vart som er vårblomst, og inn i beinmargen funky.

- Dette er et musikalsk og ikke et religiøst prosjekt. Bandnavnet Spirit In The Dark (etter låta av Aretha Franklin) spiller på at vi, i musikalsk forstand, vil ta med kirka inn på klubbene. Og gjerne omvendt. Vi brenner etter å dele disse fantastiske låtene med flere! - bassist Audun Erlien. 

Norsk stjernelag forener krefter.

Spirit In The Dark er et nytt band som består av David Wallumrød (orgel), Audun Erlien (bass),og Anders Engen (trommer). Disse gutta har til sammen spilt på flere hundre norske plateutgivelser og turnerer jevnlig med Bjørn Eidsvåg, Jarle Bernhoft, Odd Nordstoga, Knut Reiersrud og Mathias Eick. De er vant til å spille for andre, men nå har de gått sammen og startet sitt eget band.

Den nye plata ”Now is the time” består av av egne funk-komposisjoner og coverversjoner av moderne gospel-låter av bl.a  James Cleveland, The Clark Sisters og Edwin Hawkins, alt strippa ned til et gyngende trioformat. Det låter som støvet og gjørma fra elvebredden av Missisippi. Som plankene i de gamle bedehusene i Louisiana.  Som noe du kunne dumpa over i New Orleans.

 

Bassist Audun Erlien:

-  Det moderne gospelreportoaret er en musikalsk gullskatt som er ukjent for mange. Det er en utrolig vital sjanger, som lever sitt eget liv, med egne superstjerner og eget grammy-show. Den har solide folkemusikalske røtter, og er samtidig i stadig dialog med andre sjangere, som r&b, soul, jazz, hip hop, blues, country, pop, og klassisk kor og kirkemusikk.

 - Vi er improviserende musikere. Vi jobber med å skape og formidle noe i øyeblikket. I denne musikken finner vi nye kick og en deilig balanse mellom stramhet og lekenhet, rå groove og sofistikert harmonikk. Den tar oss andre steder enn for eksempel den rene jazz-sjangeren.

-  Både gospel og funky dansemusikk har en klar sosial funksjon. Det er rituell musikk. Formålet er å sette folk i en egen tilstand. Bygge opp til ekstase. Vi elsker å utforske denne dynamikken og dramaturgien.

 - Dette er et musikalsk og ikke et religiøst prosjekt. Bandnavnet Spirit In The Dark (etter låta av Aretha Franklin) spiller på at vi, i musikalsk forstand, vil ta med kirka inn på klubbene. Og gjerne omvendt. Vi brenner etter å dele disse fantastiske låtene med flere! 

Audun Erlien- bass

Har jobbet som musiker siden 1986 med bl.a: Jarle Bernhoft, Mathias Eick, Eivind Aarseth, Dhafer Youssef, Nils Petter Molvær, Bendik Hofseth, Knut Reiersrud og Silje Nergraard.

Anders Engen- trommer

Har jobbet med norske artister i over 20 år, som trommeslager, produsent og komponist. Har spilt med Bjørn Eidsvåg i over 15 år, Morten Harket, Anne Grete Preus, Jan Eggum, Bugge Wesseltoft. Har også produsert albumutgivelser for Bjørn Eidsvåg, Anne Grete Preus, Jarle Bernhoft, Vidar Busk, Kristin Asbjørnsen.

David Wallumrød- tangenter

 

Har vært profesjonell musiker de siste 20 årene med bl.a : Jarle Bernhoft, Bjørn Eidsvåg, Knut Reiersrud, Jonas Alaska, Vidar Busk, Odd Nordstoga, Marit Larsen, Beady Belle, Bushman´s Revenge, Zigaboo Modeliste(fra The Meters), Jan Eggum, Sigvart Dagsland, Bertine Zetlitz, Montée, Mona&Maria og Pow Pow.