| Hovedside | Bli medlem | Arrangementer | Samarbeidspartnere | Kontakt oss | Om klubben |

KONSERT FRISCENA - TRIBUTE TO HANK MOBLEY - TORSDAG 28.4.2016 KLOKKA 20

Sist oppdatert: 12:00 24.04.2016

SPENNENDE KONSERT MED MUSIKK FRA EN AV JAZZENS SKJULTE SKATTER - HANK MOBLEY

TORSDAG 28.APRIL KLOKKA 20:00 INNGANG KR 200/150,- DØRENE ÅPNER 19:30.

Tribute to Hank Mobley 

Roy Nikolaisen, trompet

Halvard Kausland, gitar

Kjell Gunnar Hoff, tenorsaxofon       

Madars Kalnins, piano (Latvia)

Andris Grunte, bass (Latvia)

Kaspars Kurdeko, trommer, (Latvia)

”Hank Mobley is the most lyrical saxophonist I’ve ever heard. He sang into his horn”. Benny Golson

Sekstetten hyller kanskje 1960-tallets mest undervurderte tenorsaksofonist. Hank Mobley skulle komme til å leve et liv i skyggen av de to største tenorsaksofonistene  på 1960 - og 70-tallet. Hans spill ble ofte fremstilt som en noe mindreverdig utgave av Sonny Rollins, og i hans periode som sidemann til Miles Davis (1961), ble han på tilsvarende måte nedvurdert i forhold til den han etterfulgte, nemlig John Coltrane. Først etter sin død har hans tenorspill og hans mange komposisjoner gradvis fått den respekt og heder som han fortjener, som en av de fremste hardbop-tenorister på 60-tallet.Se også: http://en.wikipedia.org/wiki/Hank_Mobley

Mobley var også en betydelig komponist. Foruten egne innspilninger, skrev han mye for Art Baleky & The Jazz Messengers, hvor han selv var et viktig medlem de første årene. Vi finner også flere av hans låter på innspilninger med trompetistene Lee Morgan og Freddie Hubbard.

Sekstetten fremfører mange av hans kjente og ukjent komposisjoner og noen av Lee Morgam, som han gjorde mange innspilninger med. Denne sekstettvarianten av Tribute to Hank Mobley spilte under jubileumsfestivalen på Kongsberg i 2014.

 

 

Roy Nikolaisen (f 1964), trompet

Tilhører Norges jazzelite på sitt instrument og har som free-lancer spilte med de fleste av Norges fremtredende jazzmusikere. Han har vært medlem av radiostorbandet og mini-storbandet Sharp 9. Han er med på plateinnspilninger med poeten Jan Erik Vold og pianisten Egil Kapstad (Storytellers, 1998) og Karin Krog (Oslo Calling). Hans egne innspillinger er Roy's choice (Gemini Records, 2004) og som co-leder med den italienske gitaristen Rino Arbore (Sweet Wind and Suggestions From Space (No Flight Records, 2012).

Kjell Gunnar Hoff (f 1946), tenorsaxofon

En av grunnleggerne av Kongsberg Jazzfestival. Festivalarbeidet og yrkesutdannelsen ble proritert  i over 30 år, med en tenorsaksofon nedpakket i 18 av disse. I studietiden i USA ledet han egne grupper foruten å være medlem av Washingtion State University Big Band. Etter å ha startet på nytt bl.a. egen kvintett med gitaristen Halvard Kausland. Han etablerte Hank Mobley – konseptet i 2008, som spilte på jazzfestivalene i Kongsberg og Oslo same år og i Kongsberg igjen i 2014.

Halvard Kausland (f 1945), gitar

Kausland regnes som en av Norges mest lyriske jazzgitarister. Han medvirket i Magni Wentzels besetninger på 1970-tallet og er en av de få norske musikere som har turnert med saksofonlegenden

Ben Webster. Ledet kvintett med Ditlef Eckhoff  fra 1981 til 83, mmedvirket i innspilninger med Øystein Sunde, Ole Paus og Einar Iversen og var også med i Czech-Norwegian Band i 1989. Han utga i 2002 albumet Good Bait sammen med bl.a. gitaristen Hans Mathisen. Egne CD-innspilninger med Helle Brunvoll: In Our House (2009), Your Song (2012) og Latitude (2015), alle utgitt på Naxos.[

Se også: http://no.wikipedia.org/wiki/Halvard_Kausland 

 

adars Kalnins (f 1964), piano

Kalnins er en av Latvias fremste pianister. Han er klassisk utdannet, men startet å spille jazz for rundt 20 år siden med den legendariske latviske tenorsaxofonisten Raimonds Raubishko, som ble regnet som en av de fremste utøverne i det tidligere Sovjet Unionen. Som medlem av Raubishkos kvintett deltok han på mange utenlandske festivaler, bl.a. Lionel Hampton’s Jazzfestival i Idaho, USA 1991 og Pori Jazz. Han har dessuten spilt på flere jazzklubber i UK (bl.a. Ronnie Scott’s), Tyskland og Skandinavia,. Han var i mange år fast pianist i det latviske radiostorbandet. Kalnins er en ettertraktet akkompagnatør for utenlandske musikere som har besøkt de baltiske land, som for eksempel Billy Harper, Brian Melvin og Janet Lawson. Han er dessuten komponist, arrangør og studiomusiker. Hans latviske hovedgrupper er “Riga groove 4tet” og “Riga groove electro”with DJ. Musikalske smakebiter fra hans mange plateinnspilninger kan høres på  www.denissjazz.com , som er en organisasjon for og av latviske jazzmusikere.

Andris Grunte (f. 1969), bass

En av Latvias fineste bassister. Han begynte å spille piano, men endret til kontrabass da han som 16-årig begynte sine akademiske musikkstudier. Han begynte snart spille både i kammerorkestre og i symfoniorkestre. I 1965 startet han også et samarbeid med før nevnte Raimonds Raubishko. Siden den gang har han spilte med praktisk talt alle latviske jazzmusikere, samtidig som han har akkompanert de fleste av de utenlandske jazzsolistene som har besøkt Latvia. Han har deltatt i mange plateinnspilninger og deler sin tid mellom jazz og Latvias philarmoniske kammerorkester.

Kaspars Kurdeko (f 1983) trommer

 

Kaspars Kurdeko tilhører den nye generasjonen av latviske jazzmusikere. Han har fått sin klassiske musikkutdannelse ved musikkakademiet i Riga, men i en etterfølgende periode studerte han jazz i Amsterdam. Under oppholdet I Nederland var han med i mange ulike grupper, som tok han til USA, Sør-Korea, Sverige og Portugal). Siden 2010 har han også hatt en deltidsstiling som lærer ved musikkakademiet i Riga.