| Hovedside | Bli medlem | Arrangementer | Samarbeidspartnere | Kontakt oss | Om klubben |

KONSERT BIRI KRIKE - JØKLEBA - TORSDAG 29.SEPTEMBER 2016 KLOKKA 20:00

Sist oppdatert: 10:19 28.09.2016

STORFINT BESØK I JAZZKLUBBEN:

JØKLEBA!!!!

TORSDAG 29.SEPTEMBER I BIRI KIRKE. KONSERTSTART KLOKKA 20:00 ,

DØRENE ÅPNER 19:30 - INNGANG 200/150,- KRONER

 

Jøkleba ble dannet i 1991 etter at Jon Balke hadde hørt den polske trompetisten Tomasz Stanko i et bassløst trioformat. Balke ønsket å få til noe tilsvarende og tok kontakt med Per Jørgensen og Audun Kleive. Resultatet ble en trio som satte lyttende samspill i høysetet, samtidig som hver enkelt musiker ble gitt generøse rom der de kunne improvisere og utvikle låtene. Musikken til Jøkleba kan være luftig og svevende eller rytmisk og insisterende, men alltid melodiøs og lyttervennlig. Lydbildet veksler mellom det organiske og akustiske og det syntetiske og elektroniske, og skaper en stemning der du – for å sitere Anja Garbarek – kan se gjenskinnet av elektronikkens blå lys i treverket.
Bandmedlemmene er alle meget aktive i ulike sammenhenger, men har de senere åra spilt få konserter med JøKleBa. På tiårsjubileet for Finsejazz dukke de opp og begeistret et stort Vinterjazz-publikum. I 2011 startet JøKleBa en ny aktiv periode med opptredener på festivaler og andre jazzscener, med albumene Jøkleba!/Nu Jøk? (2011) og Outland (2014) som platemessige resultater
Torsdag 29. september spiller altså Jøkleba for oss i Biri Kirke. Vi anbefaler alle å bestille billetter i god tid, for her blir det rift om plassene! Veldig hyggelig er det jo også at bandet nå har en sterk lokal profil ved at Jon Balke etterhvert har blitt "Landing" med tilhold i Søndre land og Audun Kleive til stadighet befinner seg her i byen.

Jon Balke (piano) Per Jørgensen (trompet) Audun Kleive (trommer)