| Hovedside | Bli medlem | Arrangementer | Samarbeidspartnere | Kontakt oss | Om klubben |

KONSERT FRISCENA - JAN LUNDGREN-HARRY ALLEN GROUP - TORSDAG 1.DESEMBER KLOKKA 20:00

Sist oppdatert: 11:22 23.11.2016

FINERE BESØK KAN MAN KNAPT FÅ I FØRJULSSTRIA!!!!!

JAN LUNDGREN-HARRY ALLEN GROUP

GJØVIK KULTURHUS FRISCENA TORSDAG 1.DESEMBER KLOKKA 20:00, DØRENE ÅPNER 19:15

INNGANG KRONER 250/150,-  SELGES I DØRA OG VIA GJØVIK KINO/KULTURHUS

 

Vi i Tuneinto er veldig stolte av å ha fått tak i denne gruppen på deres norgesturne nå i høst. Dette er musikere av høyeste internasjonale standard og de presenterer et reportoar som burde fenge vår publikum "til de grader"!!!! At man bør være tidlig ute å skaffe seg billetter bør være unødvendig å si, for her bør det bli stinn brakke. Husk at Black Boxen ikke har ubegrenset kapasiet, så her gjelder det å kjenne sin beøkelsestid!!

Jan Lundgren-Harry Allen Group har ved flere anledninger turnert i Skandinavia for fulle hus. Gruppen er igjen på turne fra 29.november – 4.desember 2016, hvor publikum får sjansen til å nyte klassisk jazz fra øverste hylle.

At svensk jazz er noe spesielt vet de fleste, og dette er også grundig dokumentert på mange utgivelser, bl.a. i filmen ”Monica Z” som gikk på kino for et par år siden.

Denne konsert er en hyllest til den mest stilskapende skandinaviske jazzpianist,
Jan Johansson, og hans samarbeide med en av jazzens største ikoner, tenorsaxofonisten Stan Getz. Jan Johanssons "Jazz på Svenska" er solgt i hundretusenvis og kjent og elsket av veldig mange, særlig i Skandinavien. Stan Getz' varme tone har likeens vunnet stor popularitet, ikke minst pga. Getz’ tolkning av bossa nova blandet med moderne jazz, som ble et evig varemerke for hans musikalske uttrykk.

Den internasjonalt annerkjente svenske pianisten Jan Lundgren har tatt initiavtivet til dette samarbeidet og har invitert med saksofonisten Harry Allen, som er en mesterlig tolker av Getz. Sammen har de samlet et ytterst velspillende band og nøye valgt et repertoar som hyller både Jan Johansson og Stan Getz. Swing, dybde, melankoli, melodi, telepati, eleganse, stil, varme og bossa…

Bassisten er svenske Hans Backenroth, som er en av de mest etterspurte musikere i Skandinavia og medvirker på mer enn 400 innspillninger. Kvartetten fullendes av den danske trommeslageren Kristian Leth, som de siste 10 år har turnert og spilt inn med en lang rekke store internationale navn, som bla Scott Hamilton, Benny Golson, Benny Green o.m.a.

Jan Lundgren-Harry Allen Group har også nylig utgitt CD’en ”Quietly There” som for tiden høster mange fine anmeldelser.

Lineup: 

Jan Lundgren (SE), piano, Harry Allen (US), tenorsax, Hans Backenroth (SE), bass, Kristian Leth (DK), trommer