| Hovedside | Bli medlem | Arrangementer | Samarbeidspartnere | Kontakt oss | Om klubben |

KONSERT FRISCENA - PETTER WETTRE KVINTETT - REMEMBERING MICHAEL BRECKER - TORSDAG 15.FEBRUAR KLOKKA 20:00

Sist oppdatert: 18:24 05.02.2018

NOK EN KONSERT FRA ALLER ØVERSTE HYLLE.

PETTER WETTRE KVINTETT - REMEMBERING MICHAEL BRECKER

ELLER OGSÅ DON'T TRY THIS AT HOME!

TORSDAG 15.FEBRUAR I BLACK BOXEN KLOKKA 20:00,

DØRENE ÅPNER 19:30

INNANG KR 250/200,-

Petter Wettre er en av våre desiderte trøffeste saksofonister og har tidligere besøkt oss bl a sammen med Arild Anders i deres Charles Mingus Tribute.  Petter er en særlig kreativ og aktiv musiker som skaper album og konserter med utrettelig energi. Men alt har et opphav, og en av Petters viktigste
inspirasjonskilder ved siden av John Coltrane er den amerikanske saksofonisten Michael Brecker.

I år er det 10 år siden Michael Brecker gikk bort. Michael Brecker var en av de mest innflytelsesrike musikerne i sin generasjon, uavhengig av sjanger og instrument. Han var av mange ansett som den viktigste saksofonisten siden John Coltrane. Trass i sin tidlige død bare 57 år gammel etterlot Brecker seg en enorm musikalsk arv som spenner fra et jazzrock/fusion-repertoar til småbandjazz. Han ble også benyttet som gjestesolist på utallige innspillinger med «alle» de store amerikanske artistene. Det er simpelthen umulig å være musikkinteressert i dag uten å ha blitt direkte berørt av Breckers saksofonspill eller noen av de over 900 studioinnspillingene han medvirket på.

«Michael Brecker er ene og alene årsaken til at jeg spiller saksofon!», sier Petter Wettre selv. Denne konserten, som første gang ble framført ved Oslo Jazzfestival i 2017, er en hyllest til musikeren, saksofonisten og komponisten Michael Brecker slik vi kjenner han fra hans utgivelser som bandleder. Dette blir en av disse «Var du der?»-kveldene som man vil snakke om i lang tid fremover.

Petter Wettre – saksofoner
Hans Mathisen – gitar
Jørn Øien – piano
Daniel Franck – bass

Hermund Nygård – trommer