| Hovedside | Bli medlem | Arrangementer | Samarbeidspartnere | Kontakt oss | Om klubben |

Spennende konsert i RESONANS regi

Sist oppdatert: 20:56 10.03.2019

Warp – Onsdag 13. mars, kl. 1900, Friscena

Onsdag 13. mars, kl. 1900, får konsertserien Resonans besøk av pianist Jon Balke og de  har gleden av å invitere TUNEINTO-medlemmene til denne happeningen i Blackboxen denne kvelden . 

 

 

Billetter kan kjøpes her: https://gjovikkultursenter.no/program/?t=resonans-warp&s=rb8t4l (OBS: husk å velge "Medlem Resonans" når dere kjøper - da får dere både konsert og gratis mat for latterlige kr 175,-!).

 

Velkommen til konsert!

 

Beste hilsener fra
Resonans

 

 

 

Jon Balke – piano 

 

Som små gourmetmåltider serveres klanglige spørsmål og eksistensiell undring når pianisten Jon Balke setter seg bak flygelet i konserten «Warp». Her gir han oss 16 musikalske fabuleringer som varer fra under ett minutt til vel fem. Balkes referanser er mange og vidtfavnende, og hans klangrike er et usedvanlig nydelig sted å vandre inn i. Flygelet brukes sammen med opptak av stemmer, andre instrumenter og hverdagslyder fra eksempelvis skolegård og bygate, svak maskinstøy og naturlig stillhet, slik du kan høre den når du er langt nok fra folk og forstyrrelser. Disse ulike lydlandskapene antyder verden omkring pianisten selv, og skaper abstrakte historier som rammer inn musikken. I tillegg til å være et liveprosjekt, er «Warp» også Balkes andre soloalbum på det prestisjetunge plateselskapet ECM. 

 

Jon Balke har helt siden han «slo gjennom» midt på 1970-tallet i Arild Andersen og Radka Toneff sine grupper, vært en av landets mest originale og innflytelsesrike jazzmusikere og komponister. Han har gjort seg bemerket som solopianist blant annet gjennom «Book of Velocities», hans første soloalbum på ECM. Han har også markert seg sterkt i mindre band som E’Olen, Masqualero, Sidsel Endresen Kvartett, Jøkleba og Batagraf, men han er kanskje først og fremst kjent i en sentral rolle eller som leder av store band og prosjekter som Oslo 13, Jazzpunkensembelet, Magnetic North Orchestra, Magnetic Book og Siwan. Jon Balke ble født på Hamar, og bor i dag på Fall i Søndre Land, der han sammen med Tone Myskja tar imot kunstnere fra hele verden i prosjektet Madstun. Med maleren Peder Balke som tippoldefar, kan vi først som sist slå fast at den lokale tilhørigheten er knallsterk.  

Uansett i hvilken musikalsk setting man støter på Jon Balke, så er det alltid en helt unik opplevelse. Soloprosjektet «Warp» er så absolutt ikke noe unntak.