| Hovedside | Bli medlem | Arrangementer | Samarbeidspartnere | Kontakt oss | Om klubben |

KONSERT FRISCENA - KJELD LAUTITZEN TRIO - TORSDAG 21.MARS KLOKKA 20:00

Sist oppdatert: 10:05 16.03.2019

ENDELIG IGJEN - SKIKKELIG ORGELSWINGFUNKSOULJAZZ KONSERT.

TORSDAG 21.MARS FÅR VI BESØK AV KJELD LAURITSEN NORWEGIAN TRIO

ELLER Dansken, Svensken og Nordmannen SOM DE OGSÅ BLIR KALLT.

KONSERTSTART KLOKKA 20:00 - INNGANG KR 250/200,-

En konsert vi gleder oss stort til da Kjeld Lauritsen er en skikkelig Hammond-organist som kan alle triks og knep for å få dette instrumentmonsteret til å dirre og swinge - slik veldig mange orgelentusiaster vil høre det. Sammen med seg har han våre gode venner Staffan William Olsson på gitar og ikke minst Tom Olstad på trommer. Enkelt og ukomplisert i setting, men absolutt ikke i musikken.

 

 

KJELD LAURITSEN NORWEGIAN TRIO

 

Disse tre musikerne startet sitt samarbeid i 2017, og har siden det gjort en turne i 2018, som de alle fant så gøy og inspirerende både musikalsk og publikumsmessig at de gjerne fortsetter samarbeidet.

Funk, soul, jazz og swing er elementene i den musikalske smeltedigel Kjeld Lauritsen Norwegian Trio presenterer. Gruppen arbeider med funky orgeljazz som vi kjenner den, men alltid med en personlig twist og mange improviserte overraskelser.

Kjeld Lauritsen er en av Danmarks travleste og mest etterspurte jazzmusikere, - en legende i dansk jazz med sitt store Hammondorgel med roterende Lesliehøytalere og fotpedaler. Han er kjent for å utnytte instrumentet i lekne improvisasjoner. Kjeld Lauritsen hadde i mange år bandet ”The Organizers” sammen med den amerikanske saxofonisten Bob Rockwell. Siden da har han utgitt 6 CDer i eget navn foruten et par plater med Big Band.

Staffan William-Olsson er en svensk toppgitarist som for lengst har gjort nordmann av seg, og neppe trenger særlig presentasjon, da han er en av de travleste og "hardest working men" i norsk jazz. Det er nok å nevne navn som The Real Thing, Sharp 9, Babylon Brothers, Four Brothers og Karin Krog, så vil de fleste jazzinteresserte nordmenn nikke gjenkjennende.

Tom Olstad er en riktig veterantrommeslager i norsk jazz, med fartstid siden 1970-tallet. Han har spilt med mange norske og utenlandske legender, og medvirket på flere titalls plateinnspillinger. De siste årene har han særlig vært å høre med Knut Riisnæs Kvartett, samt Karin Krog og John Surman.