| Hovedside | Bli medlem | Arrangementer | Samarbeidspartnere | Kontakt oss | Om klubben |

Spennende konsert i Kulturhuset med Hanne Tveter og Pepe Rivero

Sist oppdatert: 21:18 26.04.2019

Spennende konsert i Kulturhuset søndag 27.4. med konsertstart klokka 19:00. Selvom jazzklubben tar en litt tidlig sommerferie vil vi ikke nøle med å anbefale denne konserten.

 

Hanne Tveter & Pepe Rivero

To sterke formidlere på hvert sitt instrument, vokal og piano, møtes i dette duo konseptet «CubaNoruega» hvor norsk og cubansk tradisjonsmusikk forenes. Repertoaret spenner fra cubanske boleros og habaneras til møter med folkeviser, Prøysen og Grieg i fengende Latin arrangementer.

Det unike samspillet denne duoen byr på, oppsto som en naturlig konsekvens av deres felles plattform innen både klassisk og rytmisk musikk. Og en gjensidig interesse for hverandres musikalske røtter. Her smeltes musikalske kulturer sammen, med elegante arrangementer, rytmisk lekenhet og friske jazzimprovisasjoner. Dette samspillet er verdt å få med seg!

Hanne Tveter må kunne regnes som Norges fremste ambassadør i landskapet mellom latinsk, spansk og norsk tradisjonsmusikk, med en stemme av de helt sjeldne. Hun er også en anerkjent jazzsanger og har de senere år turnert i både inn og utland. Hun er og kjent for sitt fargerike repertoar innen blant annet meksikansk populær rmusikk. Hanne har utgitt syv album, Pepe Rivero spiller på to av dem «Oslo-Madrid» og «My Footprints» som er innspilt i Madrid.

Maestro Pepe Rivero´s stjernekvaliteter som pianist og arrangør har blant annet materialisert seg i å «cubanisere» både Chopin og Vivaldis fire årstider. I tillegg er han svært aktiv med egen jazz trio i Madrid og som pianist for en rekke spanske og latinske artister. Han er blitt kjent i den latinske verden som en god forvalter av cubanske musikkrøtter inn mot jazz med sine lekne og stilsikre arrangementer fra trio til fullt orkester. Rivero har medvirket på en lang rekke innspillinger.