| Hovedside | Bli medlem | Arrangementer | Samarbeidspartnere | Kontakt oss | Om klubben |

FELIX PEIKLI TRIO - BLACK BOXEN TORSDAG 6.2.2020 KLOKKA 20:00

Sist oppdatert: 17:38 02.02.2020

Tuneinto ønsker igjen velkommen til konsert I Black Boxen i Kulturhuset. Denne gang med den unge, men meget meritterte klarinettisten Felix Peikli og hans trio.

Altså Torsdag 6.2. klokka 20:00, inngang kr 250/200,- og dørene åpner 19:30.

 

 

Her er hva jazzverden sier om Felix:

«A star, basically» Ben Ratliff, New York Times

«This is not the future of Jazz, this is the present» Paquito D’rivera (Grammy award winning artist)

 

Felix Peikli, født og oppvokst i Oslo, ble introdusert til musikken gjennom det lokale skolekorpset på Nordstrand da han var bare åtte år gammel. Da han tidlig oppdaget en kjærlighet og lidenskap for musikk fikk han et Benny Goodman album av sin bestefar som tente gnisten for det som kom til å bli en livslang lære og dedikering til den Amerikanske untorment, Jazz.

 

Hans første offisielle opptreden var foran Kong Harald og Dronning Sonja på Akershus slott da han var bare tolv år gammel. Til tross for sin unge alder har Felix blitt tildelt utallige priser og stipender for sine utmerkelser og bidrag til både klarinett og kulturliv, mest nevneverdig var Oslo Bys Kunstnerpris (som yngste mottaker noensinne), American-Scandinavian Society Lifetime Achievement Award, og fullt stipendiat ved det prestisjetunge universitetet Berklee College of Music, der han graduerte med Bachelor i Music Performance i 2012. Etter han flyttet til New York har Felix samarbeidet med noen av verdens beste og ledene artister som Wayne Shorter, Herbie Hancock, Chucho Valdez, Alexander Rybak, Mike Massy, Stefon Harris, Ralph Peterson Jr. og Marcus Miller. Sistnevnte var inkludert på Felix’ kritikerroste debut album “Royal Flush” (2014). Senere utgivelser inkluderer “It’s Showtime!” (2016) og “It’s Showtime! Live” (2017).

 

Felix har opptredd på berømte scener og festivaler verden over, inkludert Oslo Jazzfestival, Lionel Hampton Jazz Festival, Jacksonville Jazzfestival, New York Winter Jazz Fest, San Francisco Jazz Fest, Jazz at Lincoln Center, the NAMM Show, Maison de la Radio, Esplanade, for å nevne noen. Gjennom verdensspredene opptredener som bandleder og solist har Felix som formål å videreformidle glede, inspirasjon og kvalitetsunderholdning. I tillegg til hans virke som kunstnerisk leder for Norsk Jazz Orkester og Gustav Jazzklubb | Hotel Amerikalinjen, har Felix produsert en rekke veldedige opptredener i samarbeid med UNICEF. Han er også ambassadør for “Playing for a Future” som fasiliterer musikkundervisning og instrumenter til barn og unge i de fattigste delene av verden.