| Hovedside | Bli medlem | Arrangementer | Samarbeidspartnere | Kontakt oss | Om klubben |

Den blåaste natt - Konsert Gjøvik Bibliotek

Sist oppdatert: 08:53 22.03.2010

Et samarbeidsopplegg mellom Gjøvik Bibliotek, Norli Bokhandel og TuneInto:

Bokjazz på Gjøvik Bibliotek torsdag 25.mars KLOKKA 19:00.

ØJo Skaansar – Den Blåaste Natt.
“Som forfattar har eg hatt gleda av at Jo Skaansar har sett melodi til fleire av mine songtekster, og resultatet har etter mitt syn vore glimrande, ein frisk og dynamisk moderne klang, melodisk varierte og rytmisk spennande melodiar som kler mine tekster på ein framifrå mate.” – Edvard Hoem

Vi inviterer til konsert, litteratur og plateslipp med nyskrevet vise og jazzmusikk komponert av bassist Jo Skaansar, med tekster av Edvard Hoem, Dan Andersson og Edith Södergran. Edvard Hoem bidrar med opplesning av egne tekster, og vokalist er Hoems datter Ine.

Velkommen til en tonesatt reise i skandinavisk lyrikk!
Ine Hoem - vokal
Espen Berg - piano
Jo Skaansar - kontrabass
Andreas Håkestad - trommer
Edvard Hoem - tekst
Om utgivelsen Den Blåaste Natt:
Den 11.januar slapp Jo Skaansar debutalbumet “Den Blåaste Natt”, noe som også var hans mastergradsoppgave på Norges Musikkhøgskole.

Albumet, som blant inneholder flere tekster skrevet av Edvard Hoem, ble svært godt mottatt av den norske pressen, og sammen med Edvard og Ine Hoem ble Jo Skaansar invitert både til TV- og radioopptredener på riskdekkende kanaler.

Dagsavisen hyllet utgivelsen og sa at ”Når jazzbassist Jo Skaansar debuterer på plate, er det verkeleg med stil”, mens Hamar Arbeiderblad kastet terningen til en 5’er og sa blant annet: ”Skaansar og hans samarbeidspartnere, overbeviser stort på Den Blåaste Natt.” Adresseavisen mente at “Skaansar viser seg som en svært god melodisnekrer. Han har en egen evne til å lage slentrende later med melodisk særpreg og snedige refreng.” Vårt Land beskrev utgivelsen på følgende måte i sin rosende anmeldelse: “Intim, utluftet og kresen visejazz som bærer mellom generasjoner.”, hvorpå de fulgte opp med et tosiders intervju, mens Nettavisen skrøt av at forventningene var innfridd til gangs: ”Her følger ett av de første dokumenterte bevisene på hva slags talenter vi har med å gjøre og det er hyggelig å kunne slå fast at forventningene blir innfridd.”