| Hovedside | Bli medlem | Arrangementer | Samarbeidspartnere | Kontakt oss | Om klubben |

TORBJØRN SUNDE 4 fyrer og'n Alf!

Sist oppdatert: 22:17 15.04.2010

Konsert Gjøvik Glassverk FREDAG 23.4.2010 klokka 21:oo. Dørene åpner 20:00.

 

Prøysen goes Jazz   
 
Fire Fyrer me'n Alf
har spesialarrangerte og bearbeidete jazzversjoner av flotte Prøysen-viser. Våre versjoner har et meget bredt nedslagsfelt. Musikken er kjent, men ikke tidligere bearbeidet og fremført som i våre versjoner, som kan sies å være i et lett tilgjengelig jazzuttrykk, men med flere sjangerfalsetter.

Torbjørn Sunde - vokal og trombone
Frode Kjekstad - gitarer
Sigurd Hole - bass

Espen Rud - trommer og perkusjon
 
Vi tar Pøysen og ikke minst komponistene Finn Ludt, Bjarne Amdahl, Johan Øian, Egil Monn-Iversen m.fl. inn en ny musikalsk setting. Et gjennomarbeidet konsertprogram som kanskje særlig treffer det publikummet som har et forhold "Sønnavindvalsen", "Mari, du bedåre", "Kjerringkjeft", "Steinrøysa neri bakken", "Trass-visa hennes Tora", "Nøtteliten" og andre perler, men som også er åpne for helt nye versjoner. Vi tilfører sterkere rytmiske valører og større harmonisk horisont.

Fire Fyrer med Alf ønsker å tolke Alf Prøysens viser fra vårt musikalske ståsted. Låtene er i en drakt hvor snittet klart har jazzens uttrykk, men hvor også broderier av latin- og annen vestlig populærmusikk farger innslagene. Vi har den største respekt for komponistenes orginalmusikk, så her blir det ikke maltraktering, nei, heller en beundrende holdning i vårt arbeide med å arrangere og delvis bearbeide visene.   

De fleste visene blir fremført vokalt, men også noen svært kjente låter spilles bare instrumentalt, kanhende litt ugjenkjennelig for noen - men neppe for et jazzpublikum! Vi vil vise at de fine visene også kler en mer moderne harmonisk, rytmisk og til dels formmessig utvidet utgave.
 
Tekstene står som påler.

 

 

Se hva de skriver på "andre sida", sakse fra hamar Arbeiderblad: