| Hovedside | Bli medlem | Arrangementer | Samarbeidspartnere | Kontakt oss | Om klubben |

Konsert GURO VON GERMETEN

Sist oppdatert: 14:57 03.05.2010

Konsert torsdag 6. mai klokka 20:00 på Kafé kauffeld. Guro Von Germeten og Line Grenheim

Konsertstart ca klokka 20:00

Dama med det lille røde trekkspillet besøker byen igjen. Etter stor suksess på Bar Ampfield i 2009 er hun igjen på besøk. Denne gang sammen med vår egen fiolinist Line Grenheim fra Lady Moscow (som spiller på JAM lørdag 8.mai!!!) Guro og Line har hatt mange flotte opptredener sammen siste året, bl a på Herr Nilsen, Rockefeller og de er sågar i ferd med å begå CD som kommer en gang på høsten.

Oppland Arbeiderblad beskrev Guro von Germeten tidlig som ”Kate Bush på Piaf- piller”, og lovord om sceneutstråling, tilstedeværelse, sterke tekster og en stor stemme, har fulgt i kjølvannet av hennes opptredener.

Det er bare å glede seg og møte opp.

 

Se hva som ble skrevet sist gang:

Guro von Germeten representerer noe så utradisjonelt som en singer/songwriter på trekkspill. Hun har siden debutkonserten som låtskriver i november 2008, fått stor oppmerksomhet gjennom en tidløs musikk, inspirert av gamle helter som Jacques Brel og Edith Piaf. Musikken er en intens og lidenskapelig form for Chansons, ispedd balkanske takter og klezmermelodier.

Frode Hermanrud fra Oppland Arbeiderblad beskrev Guro von Germeten tidlig som ”Kate Bush på Piaf- piller”, og lovord om sceneutstråling, tilstedeværelse, sterke tekster og en stor stemme, har fulgt i kjølvannet av hennes opptredener.

Sagt om Guro von Germeten:
"She is an accordion siren"- Geoff Berner, new- klezmer legend.

"Den tysk/norske skjønnheten Guro von Germeten snurrer menn rundt lillefingeren ved hjelp av sitt lille røde trekkspilll"- Truls Agnar Skjørholm, Lady Moscow.

"Hun er en jente som synger med baller"- Ingrid Andersgaard, Ampfield pub.


"En ny stjerne på trekkspillhimmelen" -Finn Johannesen, Trekkspillnytt.

"Vi fant henne i den franske motstandsbevegelsen. Hun driver med ting man ikke har gjort siden andre verdenskrig" - Are Fevang, Ila Auto.

Guro von Germeten har hatt et innholdsrikt 2009 med et tredvetalls konserter på steder som John Dee, Mono, Soria Moria og Parkteateret, og på festivaler som Canal Street, Risør Trebåtfestival og Slottsfjell. Jenta med det røde trekkspillet har reist på Cabaretturne til Berlin for tyske Geheimagentur (www.geheimagentur.de) og spilt for og med band som Ila Auto, Geoff Berner, Poing og Lady Moscow. Sommeren avsluttes med liveopptredener på NRK Sommeråpent, og åpningen av den siste partilederdebatten før valget på samme kanal. Her fremførte hun en rørende og sterk tolkning av Erik Byes Vår beste dag (se video her). I desember delte de scene med band og artister som Kaizers Orchestra, Tom Hell, Jarle Bernhoft og Ingrid Olava, på en storslått feiring av Tom Waits 60 års dag på Rockefeller.

Våren 2010 reiser hun igjen nedover i Europa til Vienna International Accordion Festival, og til konserter i Sveits og Tyskland. I oktober lanserte Canal Street festivalen henne som første artist ut for festivalen 2010 (se Arendalstidene) hvor festivalsjef Mads Aronsen lover en "ekstraordinær konsert og en artist som rett og slett må oppleves". Guro von Germeten jobber nå også med innspillingen av sin første plate, blant annet støttet av Fond for utøvende kunstnere