| Hovedside | Bli medlem | Arrangementer | Samarbeidspartnere | Kontakt oss | Om klubben |

SOMMERJAZZ PÅ HUSET

Sist oppdatert: 13:07 08.06.2010

Jazzklubben vil ha sin sommeravslutning på HUSET, dvs Studenthuset på Kallerud, fredag 18. juni fra klokka 20:00. Lene Selmer med sitt band er kveldens hovedattraksjon. Lene er et nytt og meget spennende innslag i mjøsmusikkens verden, og hun gleder seg stort til å presentere seg og sitt materiale for byens rytmiske publikum. I tillegg til Lene og hennes band vil Nedre Vardal Rytmeforening ha en avdeling med sitt stoff. Vi håper så at så mange som mulig stiller på jam etterpå.

 

Hvis være og føre holder, planlegger vi mulighet for grilling av medbrakte grillvarer. Huset har også åpent for salg av drikkevarer, både for bilister og fotgjengere :)

Mer info kommer.

 

 

PRESENTASJON AV LENE SELMER

 

Lene Selmer er en allsidig sanger og sangpedagog som for tiden tar diplomutdanning i sang ved Complete Vocal Institute i København. Hun dirigerer det korslaginspirerte koret TotenToner. De hadde stor suksess med sin debutkonsert den 20. mai på Kapp Mjølkefabrikk og fikk strålende kritikker i media. Lene startet dette koret i fjor høst sammen med sin svoger og makker Øyvind Selmer Hoelsveen, og interessen for  koret har vært overveldende. Lene dirigerer også det kritikerroste prosjektkoret Musicals i Gjøvik.

 

Lene Selmer var veldig aktiv innen musikken helt fra hun startet å spille piano i 5-års alderen og frem til hun var 21. Hun var vokalist/solist i mange forskjellige konsertsammenhenger både som klassisk og rytmisk sanger. Tidlig i 20-årene tok hennes vei en annen retning, og hun flyttet til England hvor hun tok en Bachelor i Management. I årene etter gjorde Lene karriere som markedssjef i hotell- og turistnæringen, prosjektleder i næringsrådet og kunderådgiver i bank.

 

Etter lengre tids sykdom fant Lene Selmer veien tilbake til musikken. Det var faktisk dette som gjorde henne frisk: Hun sang seg frisk igjen og var rett og slett et musikkterapieksempel i seg selv! Lene sluttet i sin gode jobb i banken til fordel for musikken, og startet å studere sang ved Complete Vocal Institute (CVI) i København. Da begynte ballen å rulle. Dette ble vendepunktet i livet, hvor hun fant igjen kjernen i seg selv.

 

Det er denne historien som er utgangspunktet for tekstene og musikken hun skriver, som etterhvert også har fått andre historier knyttet til seg. Lene Selmer finner inspirasjon til sine låter i sitt eget liv og det som skjer rundt henne.  Det er de magiske øyeblikkene og sterke opplevelsene i livet hun reflekterer over og lager musikk av, og som hun igjen ønsker å formidle til publikum.

 

Det er dette soloprosjektet som er det viktigste satsingsområde for Lene fremover og hun gleder seg veldig til den 18. juni. Da debuterer hun med sitt egent band på Gjøviks egen jazzklubb på TuneIntos sommeravslutning. Der blir det presentert et lite knippe Lene Selmer-låter. Med seg i bandet har hun Magnus Kjelstad; tangenter, Øyvind Hovde; gitar, Hallvard Gaardløs,; bass, Thomas Hildonen; trommer og Kristin Evenrud og Ingunn Molstad: backing vocals.

 

Nedre Vardal Rytmeforening:

Ivar Farup - piano, Tom Pettersen - saksofoner, Henrik Madsen - trommer og slikt, Roy-Aage Grenheim - kontrabass.

3/4-lokal jazzkonstellasjon som "debuterte" ved jazzklubbens sommerkonsert i fjor. En blanding av originale Farup komposisjoner og standardlåter med mulighet for overraskelser.