Rubber Soul


Rubber Soul

Fauno
01.06.2023 kl. 20:00

The Beatles er et av musikkhistoriens mest innflytelsesrike band. Det å spille de klassiske låtene til The Beatles i jazzversjoner er hva Rubber Soul Quartet har kastet seg ut i. Store deler av Beatles-repertoaret egner seg nemlig godt til å leke med for jazzmusikere. Med utgangspunkt i de originale melodiene gjør Rubber Soul Quartet re-arrangerte jazzversjoner av f.eks. Norwegian Wood, Drive My Car, She’s Leaving Home, Eight Days a Week, Day Tripper og And I Love Her m.fl., både med og uten vokal, ispedd fun facts.

I motsetning til amerikanske standardlåter fra 1930-, 40- og 50-tallet, som hundrevis av jazzkvartetter har tolket i en årrekke, så spiller dette bandet altså kun engelske standardlåter fra 1960-tallet, hovedsakelig komponert av musikkhistoriens kanskje mest innflytelsesrike songwriter-par, John Lennon og Paul McCartney, der særlig sistnevnte har uttalt at han liker jazz! Med respektfull referanse til de originale melodiene, spiller Rubber Soul Quartet sine re-arrangerte, «halvmoderne» jazzversjoner, med en kollektiv tilnærming, men der alle får slippe til i solistisk utfoldelse. Deres varianter er gitarbaserte, men mer akustiske enn originalene, med sax og kontrabass, og de er gjerne lengre, litt løsere og både med og uten vokal.

Rubber Soul Quartet har bl.a. spilt på Kongsberg Jazzfestival to ganger, Jazz på Jølst, Jazz i Våler, Robert Normann festivalen, JazzAid, for Musikkens Venner og på mange jazzklubber. I februar 2023 spiller bandet bl.a. for JazzAkademiet i Oslo konserthus og på Bodø Jazz Open. Dette utadvendte bandet, med Bård Helgerud fra Skien i front, treffer et bredt publikum, også utenfor “jazzmenigheten” og gjør dessuten konsertforedraget Samspill som swinger for næringsliv og offentlige oppdragsgivere. På denne konserten har de også med seg den flotte vokalisten Stina Stenerud som også har gjestet oss og bakgården på Fauno flere ganger.

Bandets første plate Blackbird kom ut i 2020 og ble godt mottatt bl.a. av det internasjonale magasinet All About Jazz.
November 2022 kom oppfølgeren Something ut på Losen Records. www.losenrecords.no/release/something

Besetning:

Stina Stenerud - vokal

Bård Helgerud - gitar/vokal
Håvard Fossum - saxofoner
Andreas Dreier - kontrabass
Torstein Ellingsen - trommer

Billettpriser: 300 kr (ikke-medlem) / 200 kr (medlem) / 100 kr (UngINN)

Kommende arrengementer
29
Februar

WOW! Wadenius & William-Olsson

Gjøvik Kino & Scene - Friscena
06
Mars

Årsmøte 2024

Gjøvik kunst- og kulturskole (Telegrafen)
21
Mars

Skinner Swing Trio

Gjøvik Kino & Scene - Friscena
11
April

One for John! med John Pål Inderberg

Gjøvik Kino & Scene - Friscena
01
Juni

Jazzcruise på Skibladner

Skibladner


Tune Into Gjøvik Jazzklubb
Postboks 1158 Sentrum
2806 Gjøvik

Kontaktperson
Roy-Aage Grenheim
post@tuneinto.no

Bookinghenvendelser
booking@tuneinto.no

Følg oss også på Facebook