Jazzy cats


Jazzy cats

Friscena, Gjøvik Kino & Scene
03.11.2022 kl. 20:00

Lokalt ensemble med hyllest til selveste Jimmy Smith!
Hammond orgelet så dagens lys i 1935 og B3’en ble produsert i tidsrommet 1955-75. Orgelet var ment som en konkurrent til mindre kirkeorgler. Men jazz-pianisten Jimmy Smith begynte å eksperimentere med Hammond-orgelet allerede tidlig på 50-tallet. Han brakte B3’en inn i populærmusikken og storbandsjangeren i 1962 med albumet «Basin» og i 1964 ved suksessalbumet «The Cat», der Hammond B3 sounden Jimmy Smith skapte er godt beskrevet.

Jazzy Cats tar i hovedsak utgangspunkt i det Jimmy Smith skapte på 60-tallet og trekker dette inn i skandinavisk moderne tid. Også med innslag fra nordiske B3 utøvere. Bandet ønsker å formidle denne viktige musikkarven ved bruk av så vel ord som toner.

Bandet:

Gard Ødegårdstuen: Nordre Lands og Totens ukronede Hammond B3 utøver startet å spille orgel på 70-tallet og fikk fort et nært forhold til Hammond. Den første tiden ble preget av dansespillinger og rockeband der hammondorgelet hadde en sentral rolle. På 80-tallet ble det 2 år i Dokka-bandet B-Gjengen, og etter hvert noen år i Dænsebændet. På 90-tallet oppdaget han Oscar Peterson, noe som skulle sette et sterkt preg på den musikalske utviklingen innen pianospill. Han er pianist i Østre Toten Storband, og har vært det de siste 15 år. Etter hvert kom også en sterk interesse for Hammond -orgelet tilbake.

Håkon Paulsberg: Håkon er født og oppvokst i Hunndalen, nå bosatt i Rygge Østfold. Han var en del av det meget aktive musikkmiljøet på Gjøvik fra tidlig 70-tall. Håkon har bred erfaring som jazztrommeslager i en rekke band, og har også en karriere som visesanger med flere utgivelser av eget materiale samt tolkninger av blant annet Alf Prøysen, Georg Johansen og Eldar Vågan.

Per Grefsrud: Bassist fra Hunndalen, som har vært aktiv siden 70-tallet. Per har spilt med et stort antall utøvere innen sjangerne Gospel, pop og jazz. Han er i pr. i dag bassist i Østre Toten Storband, og var også med i ensemblet som reiste «Norge rundt» med suksessforestillingen «Tango for to», basert på Prøysen, med bl. Annet Viggo Sandvik og Inger Lise Rypdal.

Petter Skretting: En av Norges beste jazzsaksofonister, og selvsagt fra Gjøvik. Petter er vel kjent for de fleste og har en bred merittliste innen musikk, samtidig som at han har jobbet som journalist og nå som lektor innen kultur og musikk.

Gjesteartist på konserten er ingen ringere enn Roy Nikolaisen

Kommende arrengementer
27
Juli

Aarset /Storløkken /Kleive

Fauno Café Vinbar Pizzeria
19
September

Gigglemug

Gjøvik Kino & Scene - Friscena
17
Oktober

Ellen Andrea Wang

Gjøvik Kino & Scene - Friscena
23
November

Bremer / McCoy

Gjøvik Kino & Scene - Friscena
12
Desember

The Sinatra Songbook

Gjøvik Kino & Scene - Friscena


Tune Into Gjøvik Jazzklubb
Postboks 1158 Sentrum
2806 Gjøvik

Kontaktperson
Roy-Aage Grenheim
post@tuneinto.no

Bookinghenvendelser
booking@tuneinto.no

Følg oss også på Facebook