Eyolf Dale Trio


Eyolf Dale Trio

Friscena, Gjøvik Kino & Scene
17.11.2022 kl. 20:00

Kritikerrost topptrio i verdensklasse!
Musikalsk har Eyolf Dale alltid beveget seg i et melodisk og rytmisk utforskende, syngende og klangrikt leie, til glede for jazzelskere verden over. I 2021 kom plata BEING, et særdeles lyrisk og sjelfullt album, i skjæringspunktet mellom jazz og klassisk. Musikken falt i smak både blant publikum og i pressen - «Hvis Chopin var jazzpianist hadde han hørtes ut som Dale» har vært skrevet om Dales spillestil. Våren 2022 spilte trioen inn sin andre plate «The Wayfarers», og denne slippes i 2023.

Dale har med seg musikere i det absolutte toppsjiktet i norsk jazz.

Trommeslager Audun Kleive er en levende legende i norsk jazzhistorie, med nærmere 200 utgivelser bak seg, utallige turneer i inn- og utland, og en formidabel evne til improvisert samspill, har han vært en inspirasjonskilde for flere generasjoner unge musikere.

Bassist Per Zanussi har siden sent 90-tall markert seg som en høyst original og søkende musiker og komponist, og er viden kjent for sine egne band og orkestre. Med Kleive og Zanussi er det duket for et uhyre tett og dynamisk samspill med både improvisasjon, uventede vendinger og komposisjoner fra øverste hylle.

Bedre enn dette kan det knapt bli.

Kommende arrengementer
28
September

Gunnar Andreas Berg & The Supernatural

Gjøvik Kino og Scene - Friscena
12
Oktober

Karin Krog

Gjøvik Kino & Scene – Friscena
09
November

HANNA PAULSBERG CONCEPT

Gjøvik Kino & Scene – Friscena


Tune Into Gjøvik Jazzklubb
Postboks 1158 Sentrum
2806 Gjøvik

Kontaktperson
Roy-Aage Grenheim
post@tuneinto.no

Bookinghenvendelser
booking@tuneinto.no

Følg oss også på Facebook