One for John! med John Pål Inderberg


One for John!

Gjøvik Kino & Scene - Friscena
11.04.2024 kl. 20:00

One for John! oppsto som et initiativ av bassisten Andreas Dreier og trommeslageren Frederik Villmow med et ønske om å hylle en av nestorene innen norsk jazz; John Pål Inderberg. Sammen med en av landets ledende jazzgitarister, Bjørn Vidar Solli, i spissen byr denne kvaretten på et sterkt musikalsk kollektiv. Til kvartetten One for John! har Andreas Dreier og Frederik Villmow skrevet nye komposisjoner tilpasset til de to solistene i spissen, John Pål Inderberg på barytonsaxofon og Bjørn Vidar Solli på gitar. Musikken beskrives som elegant, dynamisk, og svingende der både det kollektivet samspill, så vel som det individuelle uttrykk av de fire musikerne i kvartetten kommer tydelig frem. One for John! byr på et spontant musikalsk uttrykk. Etter vellykket turne i 2023 er kvartetten nå plateaktuell med albumet ‘One for John!’ som som skal presenteres live på utvalgte jazzkluber innen våren 2024.

John Pål Inderberg er virkelig en av bautaene innen norsk jazz. Han ble i 2022 sammen med Bjørn Alterhaug tildelt Kongens fortjenestmedalje som anerkjennelse for dems enorm bidrag i det norske jazzmiljø som utøver, forskere, og pedagoger. John Pål er selve personifiseringen av den vellykkede metodikken på Jazzlinja ved NTNU, som har inspirert cirka 400 tidligere studenter, som i sin tur har satt sitt preg på norsk og europeisk musikkliv. Den musikalske CVen hans strekker seg over flere tiår med samarbeid med musikere og ensembler som Chet Baker, Warne Marsh, Lee Konitz, Bob Brookmeyer, Gil Evans, Chick Corea og Trondheim Jazzorkester.

Bjørn Vidar Solli har for lengst etablert seg som en av Norges fremste jazzgitarister. Etter at Solli har bodd flere år i New York, USA, der han har samarbeidet med noen av New Yorks fremste jazzmusikere som bl. a. Seamus Blake, Bill Stewart og Ingrid Jensen, er han tilbake i hjemmelandet. Han er en etterspurt musiker som turnerer stadig både i Norge og internasjonalt.

Bassisten Andreas Dreier er kjent fra band som Rubber Soul Quartet, ASTRA Quartet, og Prime Time Orchestra. Han har tidligere gitt ut to album i eget navn sammen med Bjørn Vidar Solli der han brukte material av pianisten Ahmad Jamal som inspirasjonskilde, utgitt på Losen Records.

Trommeslager Frederik Villmow er født i Köln, utdannet med mastergrad ved Jazzlinja ved NTNU Trondheim, og bosatt i Oslo. Han har de siste årene samarbeidet med en rekke internasjonale musikere som Nicole Glover, David Kikoski, Alexander Claffy, Tomas Franck, Carl Winther, og Mats Holmquist Big Band i tillegg til å være aktiv del av det norske jazzmiljø i band som Cecilie Grundt Quartet og med egen trio og kvartett.

John Pål Inderberg - barytonsaxofon
Bjørn Vidar Solli - gitar
Andreas Dreier - bass
Frederik Villmow – trommer

Kommende arrengementer
27
Juli

Aarset /Storløkken /Kleive

Fauno Café Vinbar Pizzeria
19
September

Gigglemug

Gjøvik Kino & Scene - Friscena
17
Oktober

Ellen Andrea Wang

Gjøvik Kino & Scene - Friscena
23
November

Bremer / McCoy

Gjøvik Kino & Scene - Friscena
12
Desember

The Sinatra Songbook

Gjøvik Kino & Scene - Friscena


Tune Into Gjøvik Jazzklubb
Postboks 1158 Sentrum
2806 Gjøvik

Kontaktperson
Roy-Aage Grenheim
post@tuneinto.no

Bookinghenvendelser
booking@tuneinto.no

Følg oss også på Facebook